Bestuur

Henri Aalderink, Voorzitter

Ik ben oudste kind van twee dove ouders en heb nog een horende broer. Mijn vader vertelde mij over het bestaan van CODA en ik ben daarna op de website gaan lezen en viel van de ene herkenning in de andere. Ik ben embedded software engineer en niet werkzaam in de dovengemeenschap. Ik ben me gaan inzetten voor CODA Nederland, omdat ik vond dat er meer mogelijk was dan er op dat moment gebeurde.

 

Anja Altena, Secretaris

Mijn naam is Anja Altena en ik ben een CODA. Het vierde kind binnen ons gezin. Ik heb drie horende broers boven mij. Ik woon met mijn twee kinderen in het midden van het land. Ik werk o.a. als tolk Gebarentaal.  Tijdens mijn studie kwam ik in contact met de stichting en zit intussen al meer dan tien jaar in het bestuur.  Er zijn jaren voorbijgegaan dat het stil was in CODA-land maar op dit moment zitten we weer met een enthousiast team.  Ik kijk er altijd naar uit om CODA’s te ontmoeten door het hele land. Gewoon om ervaringen te delen, informatie te geven en ook om veel plezier mee te hebben.

 

Bettina Kok, Penningmeester

Hoi ik ben Bettina, penningmeester in het bestuur van CODA Nederland. Ik ben de oudste van 4 kinderen en werk als tolk Nederlandse Gebarentaal. Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat de term CODA bestond en ben toen op onderzoek gegaan. Na het bijwonen van een paar etentjes leek het mij heel leuk om iets in het bestuur te doen en op die manier iets toe te voegen aan de stichting. Dit doe ik nu vanaf januari 2016. Ik vind het leuk om mensen op de hoogte te brengen van ons bestaan en ze zo te enthousiasmeren om naar onze bijeenkomsten te komen.

 

Erika Bloemkolk, Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Erika Bloemkolk, de jongste van 2 kinderen die kunnen horen in een gezin met dove ouders.
Al sinds ik een jong meisje was, wist ik dat ik iets wilde gaan doen met dove mensen. Dat is uiteindelijk tolk Nederlandse Gebarentaal geworden, een vak dat ik inmiddels al meer dan 25 jaar met veel plezier beoefen.
In Nederland ben ik wel eens naar een CODA-weekend geweest, in het kader van mijn opleiding. Dat heeft toen veel losgemaakt. Het echte besef dat CODA-zijn een wezenlijk onderdeel van mijn “zijn” is, kwam na het bijwonen van mijn eerste CODA conference in Berlijn, in 2011. Het gevoel van thuiskomen bij zoveel mensen en nationaliteiten die je niet kent is overweldigend.
De stap naar het bestuur van CODA Nederland was toen snel gemaakt. Als bestuurslid wil ik er voor andere CODA’s zijn en ons als CODA Nederland beter zichtbaar maken binnen (Doof) Nederland.

 

Rob van Velzen, Algemeen bestuurslid

Hallo, ik ben Rob 1 van de drie kinderen die mijn ouders hebben gekregen.
Ik werk als voorman bij een sociale werkvoorziening, waarin ik jammer genoeg niet zoveel met doven te maken heb. Maar ik voel me wel betrokken bij de dovengemeenschap. Hoe ben ik bij de stichting terecht gekomen via de zoekopdracht kinderen van dove ouders. Op deze wijze contact opgenomen en toen werd ik uitgenodigd voor een etentje. Een aantal jaren bijeenkomsten bezocht.
Later werden er bestuursleden gevraagd, waarna ik mij aangemeld heb.
Ik ben nu 2 jaar algemeen bestuurslid wat ik heel leuk vind om te doen

Gerdinand Wagenaar, Algemeen bestuurslid